Nieuws

Wat als het mee- of tegenzit?

Dat ziet u eind oktober voor het eerst op mijnpensioenoverzicht.nl

Wat gebeurt er met uw pensioen als het langere tijd economisch goed of juist slecht gaat? Die inschatting ziet u vanaf eind oktober voor het eerst op mijnpensioenoverzicht.nl.

Als u inlogt op mijnpensioenoverzicht.nl ziet u straks een inschatting van uw pensioen als er in de toekomst mee- of tegenvallers zijn. U ziet een inschatting van uw totale pensioen, inclusief de AOW. De scenario’s zijn vanaf eind oktober beschikbaar. Dat is later dan gepland, doordat de benodigde berekeningen nog niet zijn aangeleverd bij het Pensioenregister.

Hoe ziet die inschatting eruit?

U ziet de inschatting van uw pensioen met drie pijlen, die samen vanuit één punt starten. Het onderste bedrag is geen inschatting. Dit is het pensioen dat u tot nu toe hebt opgebouwd. De bovenste drie zijn een inschatting van het pensioen waarop u lijkt te gaan uitkomen in verschillende situaties:

  • Het verwachte eindresultaat

Dit ziet u in het midden bovenaan. Dit is het pensioen waar u op dit moment op uit lijkt te komen. Er is op dit moment 50% kans dat uw pensioen lager uitvalt en 50% kans dat uw pensioen hoger uitvalt dan dit bedrag.

  • Als het meezit

Bij de rechter pijl ziet u het bedrag waar u op uit lijkt te komen als het economisch erg meezit. De kans is op dit moment klein (5%) dat u uitkomt op een hoger bedrag dan het rechter bedrag.

  • Als het tegenzit

Bij de linker pijl ziet u het bedrag waar u op uit lijkt te komen als het economisch gezien veel slechter gaat dan verwacht. De kans is op dit moment ook klein (5%) dat u uitkomt op een lager bedrag dan het linker bedrag.

Volgend jaar: ook op uw UPO

Op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dat u volgend jaar van ons ontvangt, ziet u ook een inschatting van uw pensioen als er in de toekomst mee- of tegenvallers zijn. U ziet dan een inschatting van het pensioen dat u van ons fonds gaat ontvangen.

Meer weten?

Op deze website leest u meer informatie over de inschatting van uw pensioen als het mee- of tegenzit. Lees ook de veelgestelde vragen.

Als u deze video bekijkt, krijgt u meer informatie over de inschatting van uw pensioen als het mee- of tegenzit.

Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op.