Nieuws

Gepensioneerde: Wanneer krijgt u vakantiegeld?

Zolang u werkt, krijgt u vakantiegeld uitbetaald van uw werkgever. Meestal is dat in de maand mei. Zodra u met pensioen gaat, ontvangt u alleen nog van de overheid vakantiegeld. Dat is onderdeel van het AOW-pensioen. Van ons pensioenfonds ontvangt u geen apart vakantiegeld in mei.

Elke maand een beetje vakantiegeld

U ontvangt elke maand een pensioenuitkering van ons fonds (hier staan de betaaldata). In dit bedrag is uw vakantiegeld al opgenomen. Eigenlijk ontvangt u elke maand een deel (om precies te zijn 1/12e deel) van het vakantiegeld in uw pensioenuitkering.
Dit geldt ook voor andere uitkeringen, zoals een dertiende maand. Ontving u tijdens uw werk een vaste extra uitkering waarover pensioenpremie werd afgedragen? Dan is deze opgenomen in het pensioen dat u elke maand van ons ontvangt.

Meer informatie

Wilt u zien hoeveel pensioen u hebt bij ons fonds? Log dan in op Mijn Pensioencijfers. Dit is uw persoonlijke online omgeving bij ons pensioenfonds. Bij Documenten kunt u uw Uniform Pensioenoverzicht downloaden. In januari sturen wij gepensioneerden verder een jaaropgave met een overzicht van het uitgekeerde pensioen. Ook dat vindt u terug in Mijn Pensioencijfers.

Hebt u vragen? Neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag.