Nieuws

Uw pensioen wordt niet verhoogd

Het bestuur van Stichting Pensioenfonds Astellas heeft besloten om de pensioenen per 1 januari 2018 niet te verhogen (ook wel: geen toeslag te verlenen).

Dit geldt voor de pensioenen van:

  • werknemers,
  • oud-werknemers die na vertrek hun pensioen hebben laten staan bij ons fonds, en
  • gepensioneerden.

Elk jaar een besluit

Met een verhoging wil het bestuur ervoor zorgen dat uw (opgebouwde) pensioen zoveel mogelijk meegroeit met de loon- of prijsstijgingen (inflatie) en zo zijn waarde houdt. De verhoging is voorwaardelijk; u hebt er geen recht op. Het bestuur neemt hierover elk jaar een besluit.

Alleen als er genoeg geld is

De pensioenverhoging is afhankelijk van de financiële positie van ons pensioenfonds. Het bestuur verhoogt de pensioenen alleen als er genoeg reserves zijn en de financiële positie dus goed genoeg is. De beleidsdekkingsgraad per 31 december van het voorgaande jaar is daarbij leidend. Het bestuur moet rekening houden met de wettelijke regels. Daarin staat onder meer dat een pensioenfonds de pensioenen pas mag verhogen als de beleidsdekkingsgraad hoger is dan circa 110%. Aangezien de beleidsdekkingsgraad van eind december 2017 lager was dan 110% (107,2%), kan het bestuur de pensioenen niet verhogen per 1 januari 2018.  

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over de verhoging van uw pensioen? Kijkt u dan bij Verhoging Pensioen in het deel van deze website voor de werknemer, oud-werknemer of gepensioneerde. Onze actuele financiële positie ziet u in deze grafiek.