Verandert uw situatie?

Samenwonen

Als u gaat samenwonen, deelt u meer met elkaar. Op persoonlijk vlak en financieel. Maar voor uw pensioen is er niets automatisch geregeld.

Wat kunt u doen?

Wilt u dat uw partner recht krijgt op partnerpensioen na uw overlijden? Dan moet u uw partner bij ons aanmelden.

Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden:

  • u bent nog niet met pensioen
  • u en uw partner zijn ongehuwd en geen geregistreerde partners
  • u hebt bij de notaris een samenlevingscontract laten vastleggen en u kunt ons hiervan een kopie toesturen

U ontvangt bericht als wij uw aanmelding hebben geaccepteerd. Daarna vindt u de naam van uw partner terug in Mijn Pensioencijfers en op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO)Afkorting voor Uniform Pensioenoverzicht. Een persoonlijk pensioenoverzicht dat deelnemers ontvangen van hun pensioenfonds..

Hoeveel krijgt uw partner?

U bouwt elk jaar 1,155% partnerpensioen op. Als u overlijdt, ontvangt uw partner dit opgebouwde partnerpensioen plus het nog op te bouwen partnerpensioen als u tot uw pensioendatum in dienst was gebleven bij Astellas.

In het pensioenoverzicht staat hoeveel partnerpensioen precies wij voor uw partner regelen. U kunt uw persoonlijke pensioenoverzicht online bekijken in Mijn Pensioencijfers.

Wat kunt u verder regelen?

U kunt ervoor zorgen dat uw partner na uw overlijden een hoger inkomen ontvangt. Hiervoor kunt u zelf een verzekering afsluiten bij een bank of verzekeraar.
Gaat u uit dienst of met pensioen? Dan kunt u een deel van uw ouderdomspensioen gebruiken om meer partnerpensioen te regelen voor uw partner.