Nieuws

Mag het wat eenvoudiger?

Wij vroegen u in juni om ons te laten weten wat u van ons vindt. Ongeveer 13% van de medewerkers van Astellas en de gepensioneerden van het fonds vulden de vragenlijst in. Daarvoor willen we u hartelijk bedanken. Het bestuur gaat in de komende periode inhoudelijk overleggen over de resultaten, maar een paar opvallende dingen willen al vast met u delen.

Het belangrijkste resultaat uit het onderzoek is dat u graag wil dat we eenvoudigere taal gebruiken. Dat is in elk geval een oproep waar we iets mee gaan doen. Verder bent u over het algemeen redelijk tevreden over (de communicatie van) ons fonds. U vraagt ons erover na te denken de persoonlijke pensioengesprekken opnieuw op te starten. Dat deden we vroeger in samenwerking met de werkgever. Verder noemt u een pensioenapp en een pensioencursus als goede aanvulling op de huidige communicatiemiddelen.

Als we kijken naar de onderwerpen waarover u graag meer zou willen weten, dan springt vooral het nieuwe pensioenakkoord eruit. Hebt u al gezien dat we daar een speciale pagina voor hebben ingericht op onze website? Volgende maand ontvangt u er ook een e-mail over. Andere onderwerpen die worden genoemd zijn de keuzemogelijkheden van uw pensioen en (maatschappelijk verantwoord) beleggen. We gaan in de komende periode bekijken hoe we die onderwerpen beter bij u onder de aandacht kunnen brengen. In oktober vertellen we daar meer over.