Nieuws

Veranderen er zaken bij uw werkgever? Hoe zit het dan met uw pensioen?

Door alle mogelijke veranderingen bij uw werkgever, vraagt u zich misschien af welke gevolgen een reorganisatie heeft voor uw (opgebouwde) pensioen en voor de toekomst van het pensioenfonds. Wij leggen het graag aan u uit.

Wij ontvangen regelmatig vragen over wat een mogelijke reorganisatie betekent voor deelnemers aan het pensioenfonds. Het gaat daarbij vooral om de vraag wat dit zou betekenen voor de pensioeninkomens van de gepensioneerden en voor de opgebouwde pensioenen van (huidige en voormalige) werknemers. Mocht uw werkgever gaan reorganiseren, dan blijft u recht hebben op het pensioen dat u bij het fonds hebt opgebouwd. Het pensioenfonds is namelijk een aparte juridische entiteit en de opgebouwde pensioenrechten staan los van de onderneming.

In het geval van een ingrijpende wijziging bij de onderneming (zoals het vertrek van grote aantallen actieve deelnemers), zal het bestuur van het pensioenfonds (laten) onderzoeken of en hoe dit van invloed is op 'de boekhouding' van het fonds. Uiteraard zal het bestuur dan ook in overleg treden met de sociale partners (de werkgever en de vakbonden). Daar hoort ook het informeren van alle deelnemers bij.

Meer informatie 

Hebt u vragen hierover? Neem dan contact met ons op.