Nieuws

Uw keuze: pensioenkapitaal inkopen in de middelloonregeling

Pensioenfonds Astellas biedt u vanaf nu jaarlijks de mogelijkheid om uw pensioenkapitaal uit de beschikbare premieregeling in te kopen in de middelloonregeling van het pensioenfonds.

Maak uw keuze vóór 15 februari 2019

U moet uw keuze vóór 15 februari 2019 kenbaar maken aan het fonds. Doet u dat niet of niet voor de genoemde datum, dan blijft uw pensioenkapitaal staan in de beschikbare premieregeling.

Risico’s

Deelname aan de beschikbare premieregeling (DC-regeling) brengt bepaalde risico’s met zich mee. Zoals de regeling nu is, blijft u deelnemer totdat u uit dienst treedt of met pensioen gaat. Tot die tijd wordt het rendement van het fonds elk jaar als tegoed bijgeschreven. Het risico bestond en bestaat echter dat het fondsrendement in enig jaar negatief is. Het definitieve rendement over 2017 is in juni 2018 bekend.

Meer informatie

Als u pensioenkapitaal hebt opgebouwd in de beschikbare premieregeling van Pensioenfonds Astellas, ontvangt u van ons een brief over deze mogelijkheid. Bij die brief vindt u ook het keuzeformulier. Meer informatie vindt u ook hier.