Nieuws

Geertjan Roders wint verkiezingen gepensioneerden

Op een oproep voor een vertegenwoordiger voor gepensioneerden in het bestuur reageerden twee kandidaten, namelijk de heren Geertjan Roders en Jan Willem Schotel. Dat betekende dat het pensioenfonds verkiezingen organiseerde. 

Bijna de helft van de gepensioneerden van ons fonds bracht online zijn stem uit op een van de twee kandidaten. Geertjan Roders kreeg tweederde van de stemmen. De Nederlandsche Bank voert nu een toets uit om te beoordelen of Geertjan Roders voldoet aan alle gestelde criteria. Daarna volgt de benoeming door het bestuur. Hij gaat de vacature per 1 januari 2019 vervullen.

Over Geertjan Roders

Hij werkte van 1986 tot 2014 bij Gist-brocades, Yamanouchi en Astellas. In die periode was hij actief in de werknemersbelangenbehartiging. Hij was gedurende twee termijnen als lid van de ondernemingsraad en secretaris van de COR en POR. Daarnaast was hij twintig jaar als delegatielid aan de vakbond (de Unie) verbonden voor de CAO onderhandelingen en twee keer als kaderlid van de vakbond bij de onderhandelingen voor een sociaal plan.

Het bestuur feliciteert Geertjan Roders met zijn verkiezing en bedankt Jan Willem Schotel voor zijn interesse in de vacante functie.