Soorten pensioen

Verdeeld ouderdomspensioen

Gaat u scheiden? Dan heeft dit gevolgen voor uw ouderdomspensioen. Uw ex-partner krijgt recht op een deel van uw ouderdomspensioen en (als dat er is) hebt u recht op een deel van het ouderdomspensioen van uw ex-partner.
U verdeelt het ouderdomspensioen dat u hebt opgebouwd tijdens uw relatie. Daarmee bedoelen we de periode waarin u getrouwd was of een geregistreerd partnerschap had. Dit pensioen noemen we ook wel verdeeld of verevend ouderdomspensioen.

Meld binnen 2 jaar dat u uit elkaar bent gegaan (= dat uw scheiding van kracht is geworden). Dan zorgt ons fonds voor de uitkering van het pensioen aan uw ex-partner. Ga naar Mijn Pensioencijfers en gebruik daarvoor het formulier om een scheiding aan te melden.

Als u samenwoont en uit elkaar gaat, hoeft u het ouderdomspensioen niet te verdelen. Als u een samenlevingscontract had en uw partner bij ons fonds had aangemeld, is er wel automatisch een bijzonder partnerpensioen geregeld voor uw ex-partner. Het partnerpensioen moet u dus wel verdelen.

Andere soorten pensioen

Voor u

Voor uw (ex-) partner

Voor uw kinderen

Ouderdomspensioen Partnerpensioen Wezenpensioen
  Bijzonder partnerpensioen  
  Verdeeld ouderdomspensioen